Hernieuwbare energie

 

Centrale VerwarmingACV Zonnepanelen & zonneboilers

Helio Smart Kits

Vranckeneers BV biedt ook de mogelijkheid tot het plaatsen van ACV (www.acv.com) zonnepanelen aangestuurd door een zonneboiler.

zonnepanelen ACV
ACV zonneboiler zonnepanelen
ACV kit
ACV zonnepanelen met boiler

Hoe kiezen?

Het aantal gezinsleden kan de keuze van de kit bepalen die het beste past bij uw behoeftes.Voorzie eventueel één collector meer bij minder ideale oriëntatie. Het aantal collectoren wordt bepaald op basis van een zuidopstelling, met een hellingshoek van 45°, voor een gebruik van ong. 50 l. sanitair water van 45°C /persoon/dag en voor een zonnedekking van ong. 60%. Afhankelijk van de installatie en specifieke eisen, dient men eventueel een collector, een thermostatische mengkraan of ontkoppeling toe te voegen.


Voordelen

 • Geld besparen door belastingvermindering, regionale, provinciale en soms ook gemeentelijke premies …en zon is gratis.
 • U bestrijdt het broeikaseffect en vermindert de uitstoot van CO2-gassen.
 • ± 60% besparing op uw jaarlijkse sanitair warm waterproductie.
 • Jaarlijks rendement ruim boven het gemiddelde.
 • Elegante montering dankzij de integratie-elementen voor dakpannen of leisteen.
 • Ultra hoogtransparant veiligheidsglas, 4mm en hoogwaardige isolatie.

 

Rotex

ROTEX HPU HYBRIDE GASWARMTEPOMP

 

Het gebruik van warmtepompen in bestaande gebouwen wordt vaak beperkt door de nood aan hoge stroomtemperaturen. Wanneer bestaande gebouwen waarin een verwarmingssyteem op gas is geïnstalleerd, worden gemoderniseerd, wordt dan ook vaak de vraag gesteld of een warmtepomp die taak kan overnemen.

De nieuwe ROTEX HPU Hybrid combineert een luchtwarmtepomp die gebruik maakt van hernieuwbare energiebronnen, met de energiezuinige gascondensatie-technologie. De binnenunit, waarin de gascondensatieketel en het interne deel van de warmtepomp zijn geïntegreerd, neemt gewoonlijk niet meer plaats in beslag dan een traditionele gasketel. Met stroomtemperaturen van 25°C tot 80°C is de ROTEX HPU Hybrid geschikt voor gelijk welk soort gebouw. De nieuwe hybride ROTEX-unit is enorm betrouwbaar, flexibel en uitermate eenvoudig in gebruik. Bovendien werkt hij met hernieuwbare energiebronnen.

hernieuwbare energieMet onderdelen die reeds voor de levering perfect op elkaar zijn afgestemd, biedt het Rotex HPU hybrid-systeem ongeziene mogelijkheden voor wie gaat moderniseren. Het systeem kan worden geïntegreerd in bestaande verwarmingssystemen wanneer een oude gasketel moet worden vervangen. Alle bestaande radiatoren en vloerverwarmingssystemen kunnen behouden blijven; nagenoeg al het werk wordt in de ketelruimte uitgevoerd. Alleen voor de installatie van de buitenunit van de warmtepomp is extra werk nodig. De selectie van de juiste onderdelen en installatie van het systeem is beperkt, en het hele proces is uitermate eenvoudig en snel.

Rotex Heating Systems is een dochteronderneming van Daikin Europe NV en dus lid van de Daikin-groep. Overweegt u een dergelijke Rotex hybride gaswarmtepomp te plaatsen, contacteer ons voor meer informatie.

 

weishaupt

WEISHAUPT LUCHT/WATER-WARMTEPOMP

De Weishaupt lucht/water-warmtepompen gebruiken de gratis omgevingslucht als energiebron en zijn daarbij heel efficiënt en krachtig. En aangezien de warmte al in de lucht aanwezig is, blijft de nodige investering zeer laag. U bespaart niet alleen verwarmingskosten, maar ook plaats.

De hogetemperatuur-warmtepomp van Weishaupt kan in het kader van een milieubewuste vernieuwing van de verwarmingsinstallatie geïnstalleerd worden.

Indien er weinig plaats in huis is, is de lucht/water-warmtepomp voor buitenopstelling de ideale oplossing. De warmtepomp wordt buiten geïnstalleerd. Ze zuigt lucht aan, draagt de warmte over op een koelmiddel en pompt het tot het nodige temperatuurniveau. De ontsluiting van de warmtebron lucht is eenvoudig; voor een betrouwbare werking is enkel een stroomaansluiting nodig.

Door haar compacte constructie is ze gemakkelijk te installeren en voorziet ze uw huis van buiten uit met voldoende warmte. En aangezien de warmtepompen van Weishaupt tot de stilste van de markt behoren, kan een minimum afstand van 5 meter t.o.v. het naburige huis volstaan.


WEISHAUPT GROND/WATER-WARMTEPOMP

Weishaupt grond/water-warmtepompen gebruiken de warmte die in de grond opgeslagen is. Voor de warmtewinning wordt er gebruik gemaakt van aardsondes of aardcollectoren die de aardwarmte via glycolwater naar de warmtepomp in het gebouw overdragen.


WEISHAUPT WATER/WATER-WARMTEPOMP

Weishaupt water/water-warmtepompDe Weishaupt water/water-warmtepompen halen de warmte uit het grondwater. Dat is de efficiëntste warmtebron voor warmtepompen.

Voor de exploitatie van deze warmtebron moet een put geboord worden. Het grondwater, dat een steeds constante temperatuur vertoont, wordt gepompt, geeft zijn warmte aan de warmtepomp af en wordt via een 2de putboring (de zogenaamde absorptieput) weer naar de grond teruggevoerd. De warmtepomp pompt de gewonnen warmte tot het nodige temperatuurniveau om het huis te verwarmen.

Vele Weishaupt warmtepompen zijn ook geschikt voor koeling tijdens de warme zomermaanden. Afhankelijk van het systeem onderscheidt men 2 varianten:

 1. Actieve koeling

  Bij zogenaamde reversibele warmtepompen wordt het werkingsprincipe omgekeerd. De warmtepomp is daarbij in werking en onttrekt de warmte van de binnenruimte via de vloer- of wandverwarming. De onttrokken warmte kan daarbij voor de bereiding van sanitair warm water gebruikt worden.

 2. Passieve koeling

  Bij passieve koeling wordt de hogere temperatuur van de binnenruimte via de vloer- of wandverwarming opgenomen via een warmtewisselaar aan de koudere aarde of het koudere grondwater afgegeven. Daar de compressor van de warmtepomp daarbij niet loopt, blijft de warmtepomp “passief” en de compressor staat tijdens het koelproces voor de bereiding van sanitair warm water ter beschikking.

 

 

Doorsturen naar je vrienden...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter